Inget beslut om Väsjöns framtid – Kommunen backar om planerna

Antagandet av detaljplanerna för Väsjöområdet skjuts upp till nästa år.
– En stor framgång, säger Ingwar Åhman-Eklund (SP).

Vid sammanträdet den 6 december beslutade kommunstyrelsens plan- och fastighetsutskott att skjuta upp antagandet av de första detaljplanerna för Väsjöområdet. Tanken var att kommunfullmäktige skulle fatta beslut i morgon, den 15 december.

Men kommunen har inte hunnit förhandla klart exploateringsavtalen med bygg- och fastighetsföretagen. Dessutom vill utskottet titta närmare på alternativa lösningar för utvecklingen av Edsbergs sportfält och förbindelserna för trafik mellan Edsberg och Väsjöområdet.

Kritiken mot detaljplanerna för Väsjöområdet har på flera håll varit hård.

Naturskyddsföreningen anser att detaljplanerna inkräktar på strandskyddet, Väsjö tomtägarförening är upprörda över att de ska stå för en stor del av kostnaden då vägar byggs om och boende i Edsberg är bland annat kritiska till att sportfältet skulle försvinna.

För Sollentunapartiet var bevarandet av Edsbergs sportfält en viktig valfråga. Ordförande, Ingvar Åhman-Eklund, ser det uppskjutna beslutet som en seger.

– Sportfältet är en av pärlorna i kommunen. Det är oerhört många ungar som är där och sparkar boll. Det här är en av de största händelserna i kommunen i år. Det visar att man vill lyssna på folk, säger han.

Han är väldigt nöjd med utskottets beslut och tycker att det visar att arbete lönar sig.

– Kommunen har lovat att de åsikter som kommer in ska kunna ändra förslagen. Det är roligt att det har löst upp sig och att det har blivit en positiv stämning. Man gör det utan att vara sur och bitter, säger han.

Något nytt datum för när detaljplanerna ska klubbas är inte satt, men det kommer att ske någon gång under våren 2011.

Marie Bergström
marie.bergstrom@mitti.se
tel 550 550 89

Källa: Mitt i Sollentuna, 14 december 2010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 10 =