År 2011 ska bli det år när vi tillsammans med många andra räddar Edsbergs Sportfält!

Edsbergs Sportfält
Edsbergs Sportfält

Nyåret är nyårslöftenas tid. Det är nu som man ska lägga fast de mål som man vill uppnå under det kommande året. Vad man tycker är viktigt att genomföra under år 2011.

Vi i Sollentunapartiet har givetvis ett stort antal mål som vi vill uppnå under det kommande året men det viktigaste är att Väsjöprojektet planeras om så att Edsbergs sportfält slutgiltigt räddas.

Detta är ett viktigt mål inte bara för vårt parti utan också för en bred opinion i Edsberg, för Väsjö tomtägareförening, Sollentuna United, Naturskyddsföreningen, Villaägarnas Riksförbund och många, många, många andra.

Vi kommer att ta fram egna konstruktiva förslag och se till att de drivs igenom i breda samråd. Vinnarna blir alla boende i området, skattebetalarna, alla som använder fältet och framförallt miljön.

NU TAR VI SATS TILLSAMMANS OCH DRIVER IGENOM EN NY PLANERING SOM RÄDDAR EDSBERGS SPORTFÄLT.

GOD FORTSÄTTNING
ÖNSKAR
SOLLENTUNAPARTIET
ALLA MEDLEMMAR OCH SOLLENTUNABOR
genom
Ingwar Åhman-Eklund
Sollentunapartiet

4 svar på ”År 2011 ska bli det år när vi tillsammans med många andra räddar Edsbergs Sportfält!”

 1. Bästa protektionister!

  Ung barnfamilj. Trängs i 2:a med 2 barn. Goda inkomster. Vi är inte ensamma. Vi måste ha större bostad öfr att få vardagen att fungera. Tjänar nämligen in skatter som går till pensionen åt de ensamma gamlingar som bor i villa med utflugna barn. DET BEHÖVS NYA BOSTÄDER. Vad skall vi ta oss till om inte Sollentuna gör sitt och bygger ut VÄSJÖN!!! Förslag? Hjälp oss!!

 2. Ingwar
  Jag påpekar att du inte kan påstå att ett antal av dig namngivna föreningar skulle ha uttalat att dom vill ”rädda sportfältet”. Du svarar att dom inte uttalat att dom står bakom den s.k ”exploateringen”. Nu har ingen heller påstått det.
  Jag säger återigen; snälla Ingwar, du kan inte lägga ord i andras mun, det är inte snyggt!
  Vi som bor här vill ha en pragmatisk debatt om förändringen som kommer ske i vårt närområde, vi betackar oss för politiska utspel.

 3. SVAR till Rikard

  Det är riktigt att ett räddande av Edsbergs sportfält är ett av Sollentunapartiets klart uttalade mål.

  Men vi är långt ifrån ensamma om detta mål. Det delas av en mycket bred opinion i Edsberg och i Väsjöområdet samt av många medborgare aktiva i olika organisationer.
  I kommunalvalet blev faktiskt Sollentunapartiet kommunens största parti i västra Edberg med en tredjedel av rösterna och vi gjorde även ett mycket bra resultat i östra Edsberg.
  Jag upplever också att den opinionen är ännu större nu än i valet.
  Så fort jag besöker Edsberg kommer det fram folk till mig och talar om att de delar min uppfattning i frågan.

  Det övergripande mål Sollentunapartiet delar med ett antal föreningar är att Väsjöområdet ska planeras om och en sådan planering kommer, som vi ser det, naturligt att leda till att sportfältet bevaras, även om inte alla uttalat det tydligt……ännu.
  Ingen företrädare för nämnda föreningar har däremot uttalat att de står bakom att fältet ska exploateras.

  Tvärtom. Fotbollsklubben t ex slår mycket hårt vakt om sin verksamhet på fältet.

  Under vintern kommer dessa föreningar och några till, att ta fram en egen alternativ plan för Väsjöområdet inför kommunens beslut i frågan..

  Den planen kommer att visa hur brett stöd ett räddande av sportfältet har.
  Jag är övertygad om att det kommer att finnas en bred enighet i denna plan om att bevara sportfältet.

  Vi hörs längre fram när vi sett vad fortsatt planarbete fört med sig.

  Ingwar Åhman-Eklund

 4. Ingwar.
  det är nog så viktigt att påpeka att detta är Sollentunapartiets uttalade mål, som säkert delas med en del boende kring Ribbings backe i Edsberg (då specifikt gällande den vägförbindelse som var tänkt bygga ihop dessa två områden). Huruvida målet delas av övriga Edsbergsbor är mera osäkert, och det finns absolut inget uttalat från varken Väsjö tomtägareförening, Naturskyddsföreningen eller Villägarnas riksförbund gällande just detta. Vänligen rätta ditt felaktiga påstående.

Kommentarer är stängda.