Nu ska Alliansen ta beslut om Sportfältets framtid

Sportfältet idag
Sportfältet

Edsbergsbor!
Säg ifrån så det hörs!

I slutet av november tänker Alliansen ta ett inriktningsbeslut för sportfältets planering och för trafiken på Ribbings väg.

I våras gick kommunen ut och frågade Edsbergsborna om deras åsikter om sportfältets framtid och ökad genomfartstrafik i Edsberg. Sollentunapartiet var med på dessa informationsmöten i Edsbergsbiblioteket och det var mycket lätt att märka att det finns en imponerande bred majoritet i Edsberg med omnejd som vill behålla sportfältet orört och som är helt emot genomfartstrafik från Väsjön på Ribbings väg.

En bilväg rakt över Sportfältet från den nya Väsjöstaden skulle enligt kommunens egen trafikutredning omvandla Ribbings väg till en genomfartsled rakt genom Edsberg med tät trafik. Över 9 000 när vägen öppnas och på sikt 14 000 per dygn. Jämförelsevis är det idag c:a 12 000 bilar på Sollentunavägen vilket ofta leder till köer vid rusningstrafik .

Sollentunapartiet hoppas att Alliansen lyssnar på den mycket breda opinionen i Edsberg som kräver att sportfältet bevaras orört.

Vi ger inte upp förrän sportfältet är räddat. Blir det ett negativt beslut som innebär bebyggelse på sportfältet och genomfarttrafik kommer vi att fortsätta att slåss för fältet – tills det är räddat. Så länge det inte står några hus på fältet finns det hopp.

Sollentunapartiet räddade Järvafältet fem i tolv, när fältet praktiskt taget var sålt för att bebyggas.

Edsbergare! Säg ifrån NU
så Alliansen förstår att fältet måste bevaras orört!

Läs mera om Väsjön på www.sollentunapartiet.se

Ingwar Åhman-Eklund

9 svar på ”Nu ska Alliansen ta beslut om Sportfältets framtid”

 1. Det måste ju byggas, det vet alla. Jordens människor blir fler och fler, Stockholm är en liten huvudstad i världen. Om ni vill ha mer grönt får ni väl flytta längre ut från huvudstaden. Ska ni stoppa 10.000 människor från att få bostäder bara för att kanske 10 familjer vill ha kvar sin gångsstig? Tänk på alla studenter som vill komma hit och alla familjer som vill ha någonstans att bo.

  Vem är det som är självisk här egentligen?

 2. Till Ove!
  Självklart tycker jag att ni ska ha kommunalt vatten och avlopp i Södersätra. För mig är det obegripligt att man inte använt sig av de 37 miljoner som kommunen gått med vinst i år för att ge er den här samhällsservicen. För den skull behöver man inte bygga många fler hus. Låt i stället de som vill förtäta genom att stycka av sina tomter göra det.
  Men det är ju så här att drar vi in cirka 10000 människor till (3000 lägenheter) i kommunen så behövs både ny simhall och annan samhällsservice + att trängseln vid pendeltåg och på vägarna blir mycket större. Miljön i Edsberg blir betydligt sämre etc.

 3. till eva hellström,,,,låter som lite avundsjuka nu när du tror att alla vill stycka,,,,men det är nog många som inte vill detta,,,,men vatten å avlopp å bra vägar e väl inte för mycke begärt,,,,,,,,,,eller !!!!

 4. Till Mattias!
  Jag rör mig ofta runt sportfältet och brukar frekventera Rösjöspåret – ensam. Har aldrig känt mig otrygg där, men däremot mått väldigt bra i tallskogen.
  Måste vi göra Sollentuna ännu bullrigare och med mer avgaser och partiklar genom att bygga ut Väsjöområdet. Är det ingen som tänker på barnen som ska växa upp här i framtiden? Buller och avgaser ökar stressen i samhället.

 5. Till Johan! Om du tror på en trevlig miljö runt Väsjön så ta dig en titt på nya Sollentuna Centrum och byggnaderna runtomkring. Enligt detaljplanerna kommer det att se likadant ut vid Väsjön. Det är en STAD man tänker bygga vid Väsjön. Det blir knappt något grönt kvar förutom själva backen. Dessutom kommer du i rusningstrafik få svårt att ta dig ut till Danderydsvägen med bil eller buss. Det kommer nog kvitta om du åker Frestavägen eller den nya Ribbingsleden genom Edsberg.
  Men förstås… de som nu sitter på dyra tomter som de kan sälja till byggföretagen vill säkert sälja för att göra sig en hacka. Det är klart att man är för Väsjöstaden då.

 6. Börja bygg NU och sluta håll på och tjafsa. Som boende i området ser jag fram mot att det blir en ny trevlig miljö runt Väsjön istället för att det håller på att växa igen som ett jäsande träsk

 7. mattias, problemet är ju att de inte bara tänker bygga KRING sportfältet utan även PÅ sportfältet…
  Det kommer dessutom förstöra lugnet där nere, dvs. det kommer att bli stadsmiljö där.

 8. det första spadtagen tas nu 14 dec för vatten å avlopp,,,der sker nere på fältet

 9. Hej,

  jag tycker att det är bra om det byggs kring sportfältet!

  Det blir modernare och det kommer att vara mer folk i rörelse, vilket ökar trygghet för barn och kvinnor.

  Sluta säga Nej.

Kommentarer är stängda.